Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Det finns flera typer av avtal som en enskild firma kan behöva. En enskild firma kan behöva olika avtal, beroende på vilken typ bransch den enskilda firman är verksam i. Dessutom finns det vissa avtal som alla bolag behöver, oavsett om det är en enskild firma eller ett bolag i annan bolagsform. Exempel på sådana avtal är de dokument och avtal som krävs för att uppfylla GDPR. Det är också vanligt att de allra flesta bolagen och enskilda firmor behöver allmänna villkor för tjänsten/produkten.

Vanliga avtal för enskild firma är också samarbetsavtal, konsultavtal och sekretessavtal.

Skriftliga avtal för enskilda firmor

Skriftliga avtal för enskild firma är tryggare än muntliga avtal. Eftersom det är betydligt enklare att bevisa ett avtalsbrott och skriftliga avtal minskar även risken för missförstånd. 

Vi arbetar främst med företag och många av våra klienter även en enskild firma. Vi skräddarsyr avtalen till din enskilda firma efter just ditt behov. Det är vanligt att börja sitt företagande genom en enskild firma innan man övergår till ett aktiebolag. Det är också viktigt att känna till att ägaren till en enskild firma alltid är personligt bunden till de avtal som ingås. Eftersom en enskild firma inte är en enskild juridisk person, vilket däremot ett aktiebolag är.

Vi skriver avtal till enskilda firmor

Vi skriver och granskar avtal på distans till fasta priser. Samtal och genomgång med jurist ingår alltid i våra priser.

Vi förstår att det kan vara svårt ekonomiskt när företaget är nystartat och därför erbjuder vi även delbetalning. Vi vill att våra klienter ska känna sig trygga i vad allting kommer att kosta. Därför ger vi alltid ett fastpris innan du anlitar oss. 

Sänkt krav på aktiekapital

Om du driver en enskild firma och har funderat på att starta ett aktiebolag, kan det vara bra att känna till att det från och med i år kostar 25 000 kr att starta ett aktiebolag. Aktiekapitalet är nu sänkt från 50 000 kr till 25 000kr, läs mer om det här

Vi driver också gratis juridikskolor i våra sociala medier och här på vår hemsida. Där beskriver vi bland annat juridiska begrepp, svarar på vanliga frågor, sammanfattar relevanta nyheter m.m.

Har du några frågor eller funderingar, kontakta oss så hjälper vi dig.

Stäng meny
Call Now Button