Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Riksdagen har beslutat om sänkt aktiekapital från den 1 januari 2020. Aktiekapitalet sänks från 50 000 kr till 25 000 kr. Det har pågått en diskussion i flera år om att sänka aktiekapitalet och att Sverige därmed ska följa andra EU-länder vad gäller aktiekapitalets storlek. År 2010 sänkte riksdagen aktiekapitalet från 100 000 kr till 50 000 kr. Antalet nystartade aktiebolag ökade då från ungefär 8000 per år till 30 000 per år. Detta är en enorm höjning och förhoppningsvis kommer även denna minskning att leda till en ökning av antalet nystartade aktiebolag per år. Finland slopade aktiekapitalet helt under år 2019 och i England är aktiekapitalet minst 1 pund. Medan andra länder ligger runt 20 000 kr.

Sänkt aktiekapital från 50 000 kr till 25 000 kr

Här kan du läsa mer om vad Bolagsverket har skrivit den kommande lagändringen.

Lagändringen är positiv för svenskt näringsliv

I Sverige är majoriteten av alla arbetsgivare privata företag och organisationer. Både stora och små företag är extremt viktiga för Sveriges näringsliv och som arbetsgivare. Majoriteten av alla företag i Sverige är småföretagare med mindre än 10 anställda, men dessa genererar extremt många arbetsmöjligheter runt om i landet. Ansvaret för delägarna är olika beroende på bolagsform. Exempelvis aktiebolag, handelsbolag och enskild firma mm. Många tvekar på att starta ett företag i form av handelsbolag eller enskild firma, eftersom det innebär större ansvar gentemot borgenärer vad det gäller skulder m.m. Enligt oss är detta beslut om sänkt aktiekapital positivt för Sveriges näringsliv och vi hoppas att fler startar aktiebolag.

Vi skriver och granskar avtal till fasta priser

Vi arbetar med att skriva och granska avtal på distans till främst företag. Dessutom har vi alltid fasta priser som inkluderar samtal och genomgång med en jurist via telefon och dator. Se vår prislista med våra vanligaste avtal. Behöver du hjälp med en specifikt avtal som inte finns med i vår prislista, kontakta oss så hjälper vi dig och ger dig en prisoffert med ett fastpris.

Vi kan också hjälpa dig granska ett befintligt avtal till fastpris. Mejla avtalet till granskning@digitalajuristerna.se. Därefter återkommer vi med en prisoffert. I priset ingår samtal och genomgång med en jurist och du får möjlighet att diskutera dina frågor kring ärendet med en jurist.

Här kan du läsa om vanliga och viktiga avtal inom:

Om du har några frågor eller behöver hjälp med att upprätta eller granska ett avtal, ring oss på 08-81 66 33 så hjälper vi dig.

Stäng meny
Call Now Button