Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Klientfråga om att ändra äktenskapsförord

Jag och min fästman ska gifta oss i sommar och har lite funderingar kring äktenskapsförord. Vi båda har barn sedan tidigare och vill upprätta äktenskapsförord, där alla mina tillgångar blir min enskilda egendom och detsamma gäller hans egendomar. Vi vill inte att egendomen ska bli påverkad vid en bodelning. Går det att göra tillägg eller ändra ett äktenskapsförord om vi ändrar oss i efterhand och vart ska det bli registrerat?

Svar: Hejsan, Tack för din fråga. Precis som du skrivit, måste ni göra egendomen till enskild egendom genom äktenskapsförord. Detta för att sådan egendom inte ska bli delad mellan er vid en eventuell bodelning.

Äktenskapsförordet måste vara undertecknat av båda makar, och dessutom måste det bli registrerad hos Skatteverket för att vara giltigt. Det ska även bli inskickat för registrering i original.

Ändra ett registrerat äktenskapsförord

Det går inte att göra några tillägg eller ändringar direkt i äktenskapsförordet som är registrerat hos Skatteverket. Istället måste ni upprätta och registrera ett nytt. I det nya äktenskapsförordet ska det tydligt framgå om det ersätter det gamla helt och hållet eller om det utgör ett tillägg eller en ändring. Genom att skriva ett nytt, kommer det också att finnas registrerat i äktenskapsregistret.

Vi skriver äktenskapsförord till fastpris

Vi kan hjälpa till med att upprätta äktenskapsförord efter ert behov. Vårt fatspris för ett äktenskapsförord är 2500 kr inklusive moms. Avtalet blir skräddarsytt efter ert behov och vi tillämpar alltid fasta priser. Dessutom ingår samtal med jurist som går igenom avtalet via telefon och dator. Du får ni möjlighet att ställa relevanta frågor kring ärendet.

Kontakta oss genom att ringa 08-81 66 33 eller mejla oss till kontakt@digitalajuristerna.se, så hjälper vi dig.

Stäng meny
Call Now Button