Svensk E-krona – Nyhet

Svensk E-krona – Nyhet

Svensk e-krona testas av Riksbanken

Riksbanken testar svensk e-krona genom ett pilotprojekt som löper till februari 2021. Projektet har också möjlighet till förlängning. I takt med att samhället blir mer kontantfritt, har ökningen av elektroniska pengar och betalsätt ökat. Sverige är ett av de länder där kontanter används betydligt mindre än för 20 år sedan och många butiker, resultanter och andra affärer tar inte längre emot kontanter. Riksbanken arbetar nu för att anpassa valutahanteringen och användningen efter utvecklingen i samhället. 

Det finns idag inga beslut om att ge ut svensk e-krona och ingen konkret plan på hur det skulle fungera i praktiken. Enligt ett pressmeddelande från riksbanken, är huvudsyftet med pilotprojektet att öka deras kunskaper om en centralutgiven digital krona. Fler och fler länder testar nu liknande projekt. Syftet med att skapa en svensk e-krona är att det ska fungera som ett komplement till kontanter. E-kronan grundar sig på den tekniska lösningen Distributed Ledger Technology (DLT), även så kallad blockkedjeteknik.

Vi skriver och granskar avtal till fasta priser

Hos oss kan du beställa avtal till fasta priser. Du kan även beställa en granskning av ditt avtal till ett fast pris. Vår prislista finner du här.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss på 08-81 66 33. Det går även bra att mejla till kontakt@digitalajuristerna.se.

Vår juridikskola är gratis för alla att använda

Vi skriver om intressanta nyheter i denna juridikskola. Här på vår hemsida hittar du också annan intressant information om juridik, avtalsrätt och företagande som kan vara bra för alla att känna till. Vi vill lära ut juridik på ett enkelt sätt, så att alla kan tillvarata sina rättigheter och känna till sina skyldigheter.

På våra sociala medier, LinkedInFacebook och Instagram driver vi även olika juridikskolor, där vi dagligen bland annat beskriver juridiska begrepp, svarar på klientfrågor och uppmärksammar om nya lagar. Varmt välkommen att följa oss.