Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Vi erbjuder gratis vägledning till företag. Vi arbetar främst med företag och företagare, men har också privatpersoner som våra klienter. De företag vi arbetar med är verksamma inom de flesta branscherna. Dessutom är vi dagligen i kontakt med företag och företagare. Därför har vi valt att sammanfatta tips från framgångsrika företagare, för att hjälpa dig med ditt företagande. Dessa publicerar vi löpande på vår hemsida och i våra sociala medier.

Tre av personerna som många av tipsen kommer i från är Kevin O’Leary, Mark Cuban och Richard Branson. Dessa personer är kända investerare, som sålt bolag för 10-tals miljarder och är investerare i ett 50-tal företag idag. Här kan du läsa om framgångsrika personers tips till företagare, om hur de kan utveckla både sig själva och sitt företag.

Gratis vägledning till företag

Nedan förklarar vi en del av tipsen som vi har valt ut och länkar vidare till de längre inläggen so vi har skrivit inom varje kategori. Vi har sammanfattat tips från ett antal olika framgångsrika personer som driver eller har sålt multimiljon/miljard-företag. Dessutom har vi också sammanfattat olika marknadsföringsmodeller. För att ge dig så bra tips som möjligt, har vi kombinerat allt detta med ytterligare information från olika källor. Vi erbjuder gratis vägledning till företag och vill att du ska lyckas i ditt företagande.

Tips till att pitcha en affärsidé

En viktig del av att driva företag är att kunna pitcha sin affärsidé i olika typer av situationer. Det ska vara enkelt att förstå tjänsten/produkten, samt skillnaden mellan din idé och konkurrenter eller liknande. Det är viktigt att du kan förklara det på ett enkelt och lättförstått sätt. Annars finns risken att åhörarna blir förvirrade och tappar intresse, vilket inte är positivt. Här finns många smarta tips som du kan använda för att pitcha din affärsidé på bästa sätt. Vi skriver också om vad några av världens mest kända investerare tycker är viktigt i en pitch.

Skriva en affärsplan

Det är alltid positivt att ha en affärsplan för företag. Om du är en startup och söker investerare brukar det vara extra viktigt. En affärsplan är en sammanfattning av företaget och affärsidén som täcker alla viktiga delar. Det kan också vara bra att komplettera affärsplanen med en krisplan. Många investerare vill veta vilka risker som företaget har. Det är också viktigt att besvara hur företaget ska ta sig ann en sådan situation om den uppstår. Här kan du läsa mer om våra tips för att skriva en affärsplan.

Finansiering av affärsidé

Många företag behöver finansiera vidareutveckling eller för att komma igång med sitt företagande. Många investerare berättar att det alltid finns tillgång till kapital, så länge idén och personerna bakom känns rätt. Det finns också organisationer, kommuner och andra företag som erbjuder finansiering på olika sätt. Exempelvis genom tävlingar, lån eller bidrag. Det kan vara bra att komma så långt som möjligt innan ett företag söker finansiering. Särskilt om tanken är att sälja andelar, eftersom bolaget oftast är mer värt då. Här kan du läsa om fler tips på hur du kan finansiera din affärsidé.

Gratis hjälpverktyg till företag

Ett av de viktigaste tipsen många framgångsrika personer har sagt är att vara så kostnadseffektiv som möjligt. Det kan du bli, genom att försöka göra så mycket som möjligt själv i början. I dagens samhälle är fakta tillgängligt för de flesta. Exempelvis är Google ett väldigt bra sökverktyg att använda för att hitta information och fakta.

Du kan spara stora summor pengar, genom att göra mycket arbete själv. Exempelvis kan du lära dig att bygga din egen hemsida. Du kan också lära dig designa logotyper, visitkort, menyer m.m. Dessutom kan du marknadsföra dig och ditt företag på ett kreativt och smart sätt genom sociala medier. Det behöver inte kosta pengar, om du gör det själv och är kreativ. Något som också är positivt, är att du lär dig om de olika områdena som alla företag arbetar. Detta gäller företag i alla storlekar. Exempelvis inom marknadsföring, design, bokföring och programmering. Här är en lista med olika gratis hjälpverktyg som är bra att använda för företagare. Genom dessa kan du bygga din egen hemsida, designa olika saker mäta statisk och planera inlägg för sociala medier m.m.

Marknadsföringstips

Marknadsföring är en av de absolut viktigaste delarna i företag oavsett storlek. De få företag som inte brukar vara lika beroende av sin marknadsföring är de som licensierar ut sitt program, sin produkt eller teknik. Vid sådana fall är det vanligt att företaget som köper licensen sköter marknadsföringen själv.

Marknadsföring genererar kunder, som genererar intäkter. Det är positivt för alla företag att sociala medier finns idag. Eftersom det är ett sätt att marknadsföra företaget på till personer runt om i världen, utan att fysiskt behöva ta sig till platserna. Det är väldigt mycket effektivare och det behöver inte heller kosta pengar. Sociala medier är ett sätt att kommunicera med människor och majoriteten av människorna i samhället använder det. Här kan du läsa om fler marknadsföringstips.

Vi erbjuder gratis vägledning till företag och skriver samt granskar avtal till fasta priser

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss. Du kan nå oss på 08-81 66 33 eller genom att mejla till kontakt@digitalajuristerna.se. Behöver du hjälp med att få ett avtal granskat, kan du mejla det, inklusive ditt namn samt telefonnummer, till granskning@digitalajuristerna.se. Vi kikar igenom avtalet och gör en bedömning av omfattningen. Därefter återkommer vi med en prisoffert och du väljer om vi ska bli anlitade för ärendet. Vi har även publicerat vår prislista online på vår hemsida, för att du ska kunna se våra fasta priser för de vanligaste avtalen. Se prislistan här. Varmt välkommen.

Stäng meny
Call Now Button