Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Gratis rådgivning till företag kan vara bra på många olika sätt. Det finns många som erbjuder gratis rådgivning till företag runt om i landet. Vi och andra aktörer erbjuder tips och råd till företagare och vill att de ska lyckas med sin affärsidé.

Vi vill också hjälpa företag och företagare att lyckas med sina affärsideér. Därför erbjuder vi gratis kunskap inom juridik och avtalsrätt i denna juridikskola. Vi skriver även användbara tips till företag och företagare samt smarta guider till företag och företagare som är helt gratis att använda för alla. Vi skriver också olika inlägg om vanliga fel som vi uppmärksammat att företag och privatpersoner gör. På så vis hoppas vi kunna hjälpa till utöver att erbjuda våra tjänster. Vi skriver och granskar avtal till fasta priser (Prislista).

Gratis rådgivning till företag och företagsrådgivning

Företagsrådgivning, och framförallt gratis rådgivning till företag finns det av mycket i Sverige. Drivhuset, Almi och Nyföretagscentrum är tre exempel på företag/organisationer som erbjuder gratis rådgivning och vägledning till företag. Almi erbjuder också bidrag och möjligheter till lån som är enklare att få hos dem än hos bankerna. Almi erbjuder hjälp till personer som har idéer, startups och till företag som har ett 10-tal anställda.

Det kan vara bra att ta hjälp och råd från personer som arbetar dagligen med företagande. Dessutom är det bra att ta hjälp av flera olika personer. Det är alltid positivt att få fler perspektiv på sina idéer och tankar.

Tävlingar och stipendium

Vissa företag och organisationer tillhandahåller tävlingar till företag, där priserna i vissa fall kan vara värda flera hundra tusen kronor. Exempel på tävlingar är Vinnovas innovationstävlingar, Venture Cup, Business Challenge och Skapa-priset.

Det finns även massvis med stipendium till företag, som företagare kan ansöka om. Exempelvis Göteborg energi miljöfond stipendium, stiftelsen Åforsks entreprenörsstipendium, Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons entreprenörsstipendium, Stockholms inovationsstipendium m.fl.

Det är också ett sätt att utöka kontaktnätet och träffa fler som arbetar med företagande. I vissa fall kan det ge något direkt, i andra fall i framtiden. Att skapa ett större kontaktnät är viktigt och har många fördelar.

Olika orter i Sverige får olika typer av ekonomiskt stöd från staten. I vissa kommuner erbjuder också kommunen stöd i form av bidrag till personer som vill starta eget eller redan driver eget. Det bästa är att söka på google efter rådgivare. Det går också att kontakta potentiella rådgivare eller mentorer på andra sätt. Exempelvis genom att ringa någon och fråga om de vill hjälpa till. Almi och drivhuset är nationella och finns på många platser runt om i Sverige.

Feedback från kunder

Ett annat sätt är att fråga potentiella kunder eller befintliga kunder om deras åsikter kring dina tankar och ideér. Deras åsikter är alltid bra att ha i åtanke om du planerar på att tillverka en produkt eller sälja en tjänst. Det är också ett sätt för dig att undvika att göra vissa misstag, eftersom du kan lära dig något innan du börjar sälja. Vilket du annars kanske skulle ha upptäckt efter att du börjat sälja. Kundernas feedback är ovärderlig och kan bidra till mycket för din affärsidé. Vi hoppas att dessa tips varit till hjälp och önskar dig stort lycka till.

Stäng meny
Call Now Button