Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Det är viktigt att granska avtal innan de bli signerade. Vi gör avtalsgranskningar och en jurist går igenom avtalets innehåll med dig, för att du ska förstå vad du skriver under. Det finns många tillfällen där du kan behöva granska ett avtal.

Många företag behöver granska avtal

Företag som gör affärer med andra företag behöver ofta ett avtal granskat om de vill veta vad de faktiskt skriver under. I vissa fall kan det stå med saker i avtalet som du är osäker på, exempelvis de juridiska konsekvenserna. Därför är det alltid bra att dubbelkolla och får det förklarat av en jurist.

Vi gör alltid våra avtalsgranskningar till fastpris, eftersom vi tycker att det är viktigt för våra klienter att känna sig trygga i vad det kommer kosta innan de anlitar oss. Processen för att vi ska kunna ge ett fastpris går till på så vis att du skickar in avtalet som du vill ha granskat till Granskning@digitalajuristerna.se. Vi tittar igenom innehållet och dess omfattning och ger sedan en prisoffert med ett fastpris.

I vissa fall är avtalet inte komplett och då brukar vi skriva om avtalet samt komplettera det, för att det ska bli korrekt. Våra granskningar brukar vara ungefär 30-60% av priset som vi skriver avtalet från grunden. De fasta priserna för våra vanligaste avtal finns i vår prislista. Ju bättre avtalet är skrivet, desto mindre förändringar behöver vi göra och desto billigare blir det.

Avtalsgenomgång per telefon och dator

Vi går sedan igenom avtalets innehåll tillsammans med dig efter att vi har läst det och gjort eventuella anteckningar. Du får chansen att ställa frågor angående avtalet och vi går igenom allt innehåll för att du ska veta vad du skriver under. Dessutom är det bra för dig att förstå avtalet och kunna förklara innehållet till avtalsparten som du ska teckna avtalet med.

Allting sker på distans, via dator och telefon, på ett smidigt och enkelt sätt. Hos en del av våra konkurrenter kostar det lika mycket att granska ett avtal som att skriva ett nytt. Men inte hos oss. VI känner att mycket av arbetet är gjort även om ni vill ha förändringar eller tillägg. Dessutom behöver vi ändå förklara avtalets innehåll ifall vi skriver avtalet från grunden. Det går alltså snabbare för oss att granska ett avtal, än att skriva det från grunden, oavsett om vi måste göra förändringar eller tillägg.

Vi vill skapa långsiktiga relationer med våra klienter

Vi försöker alltid arbeta långsiktigt med våra klienter. Därför får du som företagare en egen jurist som alltid kommer att sköta dina ärenden. På så sätt känner juristen till din verksamhet väl och det blir enklare samt effektivare för juristen att hjälpa dig i framtiden också.

Vi vill också att du ska känna dig trygg i att du alltid är välkommen att kontakta din jurist och ställa frågor. Om du har en snabb fråga är det mycket smidigare att kontakta din jurist som är insatt i ditt företag, istället för att behöva förklara allting från början till någon ny jurist. Vi är måna om att våra klienter ska få den bästa möjliga servicen och detta brukar vara väldigt uppskattat.

Vi är också angelägna om att ta emot feedback från våra klienter om hur vi kan förbättra vår verksamhet och service. Om du har några förbättringstips får du gärna kontakta oss och berätta det. Hos oss står klienten alltid i fokus och vi vill finnas där för dig när du behöver det.

Vi är specialister inom avtalsrätt

Vi är specialiserade inom avtalsrätt och det ända vi arbetar med är att skriva och granska avtal. Juridiken är komplicerad och väldigt bred och vi tycker det är bättre att vara specialist inom ett område, istället för att vara okej inom fler. Om vi jämför med läkare så är det precis likadant. En specialiserad hjärnkirurg arbetar i princip endast med hjärtat, även om personen är utbildad till att göra operationer även inom andra områden.

Frågor från klienter om avtalsgranskning

Om vi har ett befintligt avtal som redan är underskrivet och vi ändrar vår verksamhet, hur ska vi göra för att veta om det passar?

När man ändrar sin verksamhet, är risken stor att delar av avtal som är underskrivna, är opassande och måste skrivas om för att bli korrekt. I en del fall behöver man skriva helt nya avtal och i andra fall behöver man komplettera de förgående avtalen. Genom att kontakta oss kan vi läsa igenom avtalen, kolla på vad som behöver ändras eller läggas till och därefter kan vi skicka en offert om det låter intressant.

Jag har fått ett avtal men är inte riktigt säker på innebörden. Hur bör jag gå till väga?

Digitala Juristerna kan hjälpa er att förklara innebörden och föreslå ändringar om det behövs. Vi kommer att gå igenom hela avtalet tillsammans med er och förklara vad allting som står innebär juridiskt.

Stäng meny
Call Now Button