Öppettider: Alla dagar 09:00-20:00

Nästan alla företag behöver en företagsjurist. Vi är digitala jurister som skriver och granskar avtal till företag och är din affärsjurist online, var du än befinner dig. Över 60 000 företag startas i Sverige varje år och i princip alla behöver någon typ av juridisk hjälp. Affärsjuridiken är bred och omfattar ett flertal områden. Exempelvis avtalsrätt, skatterätt och tvister av olika slag. En företagsjurist kan även skriva alla de avtal du behöver till ditt företag. Det är precis det vi arbetar med.

Företag behöver en företagsjurist av olika anledningar

Vi tycker att det är viktigt att företagen får den juridiska hjälp de behöver till ett rimligt pris, eftersom majoriteten av företagen i Sverige (över 90%) har färre än 10 anställda. Ju mindre ett företag är, desto mindre budget brukar de ha. Ofta är juridiken inte alltid prioriterad, eftersom det normalt är väldigt dyrt. Vi vill förändra detta. Därför erbjuder vi fasta och rimliga priser och tycker att alla företag ska kunna anlita juridisk hjälp.

Våra priser är fasta och rimliga

Vi är betydligt billigare än majoriteten av våra konkurrenter. Anledningen till varför vi kan ha billiga priser är att vi inte har några marknadsföringskostnader. I vanliga fall brukar marknadsföringen vara den största utgiftsposten i bolag som säljer tjänster. Därför kan vi erbjuda rimliga priser, men ändå ha tillräckligt bra marginaler. Det finns mycket bra information här i vår juridikskola om alla olika avtal vi skriver, där vi sammanställt vanliga frågor och sammanfattat avtalen som företag och företagare behöver.

Företag är viktiga för Sveriges tillväxt och näringsliv

I Sverige är det ungefär 10 % av de nystartade företagen som överlever långsiktigt. Företag är viktiga för Sveriges tillväxt och för att de generar arbetstillfällen. Det är viktigt att kommuner, andra organisationer och företag stöttar nyföretagare. Eftersom det hjälper landet med större skatteintäkter och fler jobbtillfällen.

I Sverige finns det bra hjälp för nya företagare att få från exempelvis Almi, Nyföretagarcentrum, Vinnova och många fler. De hjälper företag att växa och erbjuder olika typer av stöd. Om du startar ditt första företag brukar det finnas massa nytt att lära sig och dessa företag/organisationer är då till bra hjälp. Förutom en företagsjurist, kan du också behöva vända dig till en mentor inom ditt verksamhetsområde, som kan vägleda dig i ditt företagande.

Företag som går i vinst

För att lyckas med sitt företagande långsiktigt är det viktigt att genera vinst och inte bara fokusera på omsättningen. Företag som går med förlust, men omsätter stora belopp som antingen finansieras med lånade pengar eller investeringar, brukar få problem på lång sikt. Speciellt när det blir lågkonjuktur eller i värsta fall en finanskris. För att gå med vinst är det viktigt att vara noggrann med sina utgifter och ha tillräckligt bra marginaler.

Några saker att tänka på när du startar företag

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du startar eller driver ett företag. Det första och viktigaste är att du tror på din affärsidé, oavsett om ingen annan gör det. Många revolutionerande idéer har blivit skapade av personer som ingen har trott på. Men genom att tro på det själv och arbeta hårt, har idéerna förändrat samhället. Det är därför också en fördel att öva på att pitcha din affärsidé till investerare, kunder och andra personer.

Försök också att göra nytta för dina kunder, genom att lösa ett problem eller skapa något som är billigare. Det är en stor fördel att ha ett stort nätverk och om du inte har det idag, kan du skapa ett nätverk. Det kan ske genom att vara aktiv i sociala medier och möjligtvis träffa personer du kommunicerar med där. Det är viktigt att tycka om det du gör, för att orka med den tiden som du behöver lägga ned för att skapa ett lyckat företag. Det är därför bra att veta vad du tycker om och har intresse för, innan du startar ett företag.

Vårt tips är därför att våga ta hjälp från andra och fråga andra vad de tycker om dina idéer. Det innebär inte att du ska göra som alla andra säger. Men det kan vara bra att höra deras åsikter och sedan analysera dem. Vi skriver många olika guider som kan vara till god hjälp för många företagare, oavsett vilken bransch de tillhör. Förhoppningsvis kan du få bra nytta av dem och det glädjer oss att kunna hjälpa till och dela med oss av vår kunskap.

Många företag behöver en företagsjurist oavsett bransch

Juridiken är komplicerad och om ett företag inte sköter juridiken korrekt, kan det bli väldigt kostsamt. Majoriteten av våra klienter är företag. Vi söker alltid efter att skapa långsiktiga relationer, eftersom företag brukar behöva regelbunden juridisk hjälp.

I början behöver företag flest avtal för att uppfylla lagarna, såsom nödvändiga GDPR-dokument, allmänna villkor och aktieägaravtal om det är fler grundare m.fl. När företaget växer och du behöver anställa fler personer, och samarbetar med fler företag, behöver du också anställningsavtal och samarbetsavtal.

Ibland ska du göra affärer med andra företag och om de har ett avtal färdigt, är det bra för din skull att vi granskar och förklarar innebörden av avtalet. Risken är att du annars ingår ett avtal som inte är lika fördelaktigt för dig som du möjligtvis har trott från början.

Vi är din företagsjurist på distans via dator och telefon

Vårt mål är att finnas där för dig som företagare, vart du än befinner dig. Det finns ett flertal svenska företag som arbetar från andra länder och det kan vara problematiskt att behöva ta sig till Sverige för att träffa sin jurist. Vi har många klienter som arbetar från ett annat land och uppskattar att vi kan hjälpa de vart de än i världen befinner sig.

På grund av att vi främst arbetar med företag och är insatta i ekonomi, är vi också kunniga inom företagande och inte bara juridiken. Vi försöker hjälpa våra klienter att växa och finns där för dem under processens gång. Bland annat skriver vi många bra tips till företagare som kan vara till stor hjälp.

Om du har någon fråga från ett företagaruppbyggnadsperspektiv kan vi också försöka hjälpa dig med det. Vi är två grundare till Digitala Juristerna som är delägare i flera bolag och brinner för att hjälpa Sveriges näringsliv. Utan företag finns inga jobb och det påverkar alla i samhället mycket. Därför är vår målsättning att hjälpa så många företagare vi kan till bättre affärer. Exempelvis har vi samlat och skrivit om många vanliga fel som vi har uppmärksammat att både företag och privatpersoner gör. Förhoppningsvis kan vi lära er att göra rätt, genom att upplysa om dessa vanliga fel.

Stäng meny
Call Now Button